Acrogym


Provinciale kampioenschappen acro

Op zaterdag 10 maart vonden de provincialen kampioenschappen plaats in Finsterwolde. Voor de meiden de 2e acrowedstrijd van het seizoen. Een belangrijke wedstrijd want de meiden konden zich tijdens deze wedstrijd plaatsen voor het district die plaats vind op 31 maart te Winschoten.

In de ochtendwedstrijd kwamen de beide duo’s E- lijn Senior in actie. Manon en Dianne mochten het spits afbijten voor MSK. Voor deze meiden was het vrijdag nog onzeker of ze wel mee konden doen. Manon had zich tijdens de turntraining hard gestoten aan de brugligger waardoor haar kleine teen steeds groter werd. Besloten werd dat het verstandig was om er een foto van te laten maken. Om half 10 kon ze terecht bij de dokterspost. Deze konden op dat moment niks vinden en Manon besloot om toch mee te doen! Tijdens het inturnen verliep niet alles even lekker. Het vliegtuigje hoog wou niet zo goed lukken en dit leverde wat stress op. Ze wilden hem graag nog 1 keer doen met gevolg dat Dianne viel en veel pijn aan haar pols had. Omdat de meiden eigenlijk als eerste in het blok aan de beurt waren werd er gauw geregeld dat ze werden verplaats.

In het volgende blok kwamen Marcella en Jolein in actie. Hun oefening was een klein beetje veranderd. Met de hoop dat ze dit keer een nog betere oefening konden laten zien aan de jury. Tijdens het inturnen verliep alles netjes en de meiden hadden goede moed. Met hun mooie nieuwe turnpakjes werd vol zelfvertrouwen begonnen aan de oefening en dat zelfvertrouwen zag je terug in de oefening. deze verliep heel netjes en strak, met als resultaat hele mooie cijfers waar de meiden trots op kunnen zijn! Nu was het afwachten wat de rest zou doen.

Het blok erna mochten Manon en Dianne wederom in de baan. Tijdens het inturnen verliep nu wel alles goed. Er was weer vertrouwen en ditmaal was er wat meer concentratie. De oefening verliep zonder grote fouten. Door alle spanning en stress kon je dit wel een beetje terug zien in de oefening. Maar ze turnden de oefening netjes uit. En de ze waren tevreden dat alles toch nog goed was gekomen.

Uiteindelijk was de oefening van Marcella en Jolein goed voor een tweede plek. En de oefening van Manon en Dianne werd beloond met een derde plek. Door deze mooie plaatsen waren de meiden verzekerd van doorstroming!

In de middagwedstrijd was het de beurt aan het trio E- lijn Senior en duo e- lijn junior. In het eerste blok mochten Kirsten Floor en Leonie in actie komen. In hun oefening was veel veranderd en ze hoopten dat die veranderingen goed zouden gaan. Tijdens het inturnen verliep alles rustig en goed. De meiden begonnen goed aan hun oefening en maakten deze netjes af. Hier en daar waren er wel wat kleine foutjes maar de oefening werd met mooie cijfers beloond. En ditmaal zonder tijdsfouten waar ze in de vorige wedstrijd er nog 2 hadden. Dus dit was al winst. De meiden werden uiteindelijk 5e. Voldoende voor doorstroming.

In het laatste blok van de middagwedstrijd was het de beurt aan Eline en Anne Maura. Ook in hun oefening was het één en ander veranderd. Het standje waar ze de vorige keer mee waren gevallen zat er niet meer in. het inturnen verliep netjes en de meiden hadden er vertrouwen in. de meiden werden aangekondigd en de muziek startte. Na ongeveer 10 sec stopte de muziek. Even was het spannend, lag het aan de cd? Nee er miste nog een jurylid. Hierdoor konden de meiden de vloer weer verlaten en werd er gewacht. Het bordje stond toch echt op groen!! Foutje van de jury…… toen de jury weer compleet was begonnen de meiden weer dapper opnieuw met hun oefening. Deze verliep netjes, een stuk beter dan de vorige keer. En er werd een tempo gegooid waar iedereen versteld van stond. Zo goed hadden we hem nog nooit gezien! Toppers. Uiteindelijk werd de oefening met nette cijfers beoordeeld. In een sterk deelnemersveld werden de meiden 14e.


Al met al goede resultaten, waar we trots op zijn! Nu gaan we weer hard trainen voor 31 maart. Om daar weer goed voor de dag te komen!

Foto's van Hans Bakker

Foto's van Huisman Media