Wedstrijden 2011


Goede prestaties MSK tijdens turnwedstrijd in Uithuizen


Zaterdag 9 april was er een voorwedstrijd turnen niveau 6-9 in Uithuizen. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de finale in Delfzijl die 23 april plaats vindt.
Namens MSK namen er in de middag 5 turnsters deel aan de wedstrijd. In de ochtendwedstrijd zou Eline Bouwman ook mee doen maar helaas blesseerde zij zich uitgerekend de laatste training voor de wedstrijd aan haar knie. Ze moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. In de middagwedstrijd deden Lieke, Floor, Iris en Nikita mee in niveau 9 jeugd. Ze begonnen bij het onderdeel sprong. Tijdens het inturnen werd besloten dat ze allemaal met plank gingen springen omdat dit met inturnen heel goed ging. Lieke mocht beginnen en haar eerste sprong ging niet goed. Ze kwam heel erg raar over de kast heen. Gelukkig viel de schade mee en deden alleen haar tanden pijn. Nadat ze even naar de kleedkamer was geweest heeft ze later nog een keurige overslag laten zien. Na Lieke was Floor aan de beurt met de schrik nog in de benen van de sprong van Lieke heeft ze keurig twee keer een mooie overslag laten zien. Daarna waren Iris en Nikita aan de beurt zij lieten mooie overslagen zien met mooie rechte benen! En werden dan ook beide met het hoogste cijfer beloond.
Na sprong was brug aan de beurt. De meiden hebben een nette brug oefening gedraaid, ondanks dat de liggers wat glad waren zijn er geen grote fouten gemaakt.
En toen moesten de meiden naar balk toe, voor vele turnsters een lastig onderdeel zo ook voor alle vier de dames. Hoewel Nikita een goede balkoefening draaide en zelfverzekerd op de balk stond viel ze er toch helaas af met de koprol. Maar daarna heeft ze een hele mooie afsprong laten zien, salto voorover en ze stond als een huis. Voor de andere 3 de dames lukte het ook niet om op de balk te blijven staan. De koprol blijft toch een lastig onderdeel.
Nadat het moeilijkste onderdeel achter de rug was mochten de dames hun vloeroefening nog laten zien. Het was af en toe een beetje onwennig omdat de oefening wordt gedaan op een vloer van 12 bij 12. Dus af en toe gingen ze niet helemaal de goede kant op maar verder zijn er geen grote fouten gemaakt en hebben ze hun oefening keurig gedraaid. Voor Floor een extra compliment want de muziek hield er zomaar mee op maar ze is gewoon door gegaan met haar oefening of er niets aan de hand was. Top!
En toen was het wachten op de uitslag en het resultaat mocht er zeker zijn. Het werd zo waar een MSK podium! Nikita op nummer 1, Lieke op nummer 2 en Floor op nummer 3! Iris behaalde een nette 5e plaats en alle vier zijn ze door naar de finale!

In de middagwedstrijd kwam ook Manon uit maar dan in niveau 8 Senior.
Manon mocht beginnen op vloer. Tijdens het inturnen verliep alles goed, alleen de salto voorover was nog een twijfelachtig puntje. Toen ze voor de jury haar vloeroefening op muziek mocht laten zien was er geen twijfel meer te zien. Ze draaide een nette oefening met een mooie salto voorover! Ze behaalde dan ook een mooi cijfer.
Na de vloer was Sprong aan de beurt. Op training was al besloten dat ze met plank zou gaan springen. Dit wilde ze zelf graag. En het resultaat was prima. De eerste overslag ging beter dan de tweede maar gelukkig telt de beste sprong. Ze heeft zich er goed doorheen weten te springen.
Brug was het volgende onderdeel. Tijdens het inturnen ging het niet zo heel goed dit kwam vooral omdat de brugliggers nogal glad waren. Hierdoor gleed haar ene voet tijdens het afspreiden weg. En dan de 3kwart reus wat toch een lastig onderdeel blijft. Maar gelukkig ging de oefening helemaal goed toen ze voor de jury mocht, de 3 kwart reus lukte en de tegenspreiden af ging ook helemaal goed.
En toen kwam de balk. Zou Manon het wel redden om haar oefening op de balk te draaien zonder te vallen? Tijdens het inturnen ging het redelijk goed, maar pirouette draaien op de balk is toch wel een moeilijk onderdeel dus dit was nog even spannend. Haar oefening verliep goed en ook de pirouette draaide ze goed en ze bleef staan, waardoor er een glimlach op haar mond kwam. De meeste spanning was er af het was nog een kwestie van de oefening goed afmaken en dat lukte! Ze is blijven staan!
En ook voor Manon werd het een podium plek. Gedeelde 1e samen met een meisje van Grijpskerk. En daarmee heeft ook Manon zich uiteraard weten te plaatsen voor de finale!
Kortom een topdag voor MSK!
En langs deze weg wil ik Danka nogmaals bedanken dat ze meegeholpen heeft tijdens de wedstrijd! Super!